INFORMACIJE
Poletna glasbena akademija v Izoli je nastala leta 2012 pod umetniškim vodstvom pianistke  - profesorice Selme Chicco Hajdin ter violončelista - profesorja Antonija Hajdina v sodelovanju z izolsko Italijansko samoupravno narodno skupnost ter Glasbeno šolo Koper.
Prvotni namen Poletne glasbene akademije je obogatiti ter širiti kulturo klasične glasbe v obalnih občinah, kot tudi ponuditi dodatno znanje in dragocene izkušnje mladim glasbenikom vseh narodnosti.

Potekala bo v 
Manziolijevi palači ter Besenghijevi palači v zgodovinskem jedru Izole, kjer je tudi sedež glasbene šole. Profesorja Selma Chicco Hajdin (klavir) in Antonije Hajdin (violončelo) bosta izvajala individualne lekcije instrumenta, tematske delavnice in predavanja, kot tudi komorno igro. Aktivni udeleženci se bodo predstavili na zaključnem koncertu.

Kotizacija za aktivne udeležence znaša 290 eur. Kotizacija vključuje 5 individualnih lekcij instrumenta. Prav tako vključuje komorno igro (za tiste, ki izberejo tudi to opcijo) ter delavnice oziroma tematska predavanja.
Vse lekcije so javnega značaja in potekajo lahko v naslednjih jezikih: slovenščini, italijanščini, hrvaščini ali angleščini. Udeleženci, njihovi starši oz. spremljevalci in mentorji lahko brezplačno poslušajo vse lekcije, predavanja in koncert.

Kotizacija za pasivne udeležence znaša 160 eur za celotno poletno akademijo oziroma 50 eur za posamezni dan.

Za bivanje in prehrano poskrbijo udeleženci sami. Aktivni udeleženci lahko vsakodnevno vadijo v Besenghijevi palači, kjer je tudi sedež Glasbene šole Izola. Natančen urnik lekcij in skupinskih delavnic bo znan po zaključku vseh prijav. Ob koncu Poletne glasbene akademije prejmejo udeleženci potrdilo o udeležbi.

Prijave potekajo do 20. junija 2024, oziroma
do zapolnitve prostih mest. Število aktivnih udeležencev je omejeno. Vplačana kotizacija se vrača samo v primeru odpovedi s strani organizatorja.