INFORMACIJE
Poletna glasbena akademija v Izoli je nastala leta 2012 pod umetniškim vodstvom pianistke  - profesorice Selme Chicco Hajdin ter violončelista - profesorja Antonija Hajdina v sodelovanju z izolsko Italijansko samoupravno narodno skupnost ter Glasbeno šolo Koper.
Prvotni namen Poletne glasbene akademije je obogatiti ter širiti kulturo klasične glasbe v obalnih občinah, kot tudi ponuditi dodatno znanje in dragocene izkušnje mladim glasbenikom vseh narodnosti.
Letos bo potekala samo za violončelo in sicer v Besenghijevi palači, v samem zgodovinskem jedru Izole, kjer je tudi sedež glasbene šole. Profesor Antonije Hajdin bo izvajal individualne lekcije instrumenta, tematske skupinske delavnice in predavanja, kot tudi komorno igro v različnih zasedbah. Ob koncu Poletne glasbene akademije bodo vsi aktivni udeleženci imeli možnost nastopanja na zaključnem koncertu.

Kotizacija za aktivne udeležence znaša 280 eur. Kotizacija vključuje 5 individualnih lekcij instrumenta, komorno igro (za tiste, ki izberejo tudi to opcijo), ter skupinske delavnice oziroma tematska predavanja.

Vse lekcije so javnega značaja in potekajo lahko v naslednjih jezikih: slovenščini, italijanščini, hrvaščini ali angleščini. Udeleženci, njihovi starši oz. spremljevalci in mentorji lahko brezplačno poslušajo vse lekcije, predavanja in koncert.

Kotizacija za pasivne udeležence znaša 140 eur za celotno poletno akademijo oziroma 30 eur za posamezni dan.

Za bivanje in prehrano poskrbijo udeleženci sami. Aktivni udeleženci lahko vsakodnevno vadijo v Besenghijevi palači, kjer je tudi sedež Glasbene šole Izola. Ob koncu Poletne glasbene akademije prejmejo tudi potrdilo o udeležbi.

Prijave potekajo do 3. julija 2020, oziroma
do zapolnitve prostih mest. Ker je število aktivnih udeležencev omejeno, sprejemamo kandidate po vrstnem redu prijav. Vplačana kotizacija se vrača samo v primeru odpovedi s strani organizatorja.